![Forum www.30.fora.pl Strona Główna](http://jayin.pl/azyl.jpg) |
www.30.fora.pl azyl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiek66
druga matka Buddego
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1031
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 91 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: W-wa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 10:13, 04 Kwi 2009 Temat postu: Pierogozercy świata łaczcie się |
|
|
Na przekór kaloriom i dodatkowym kilogramom, tu bedzie o pierogach, pyzach, kluskach, klusiach i kluseczkach
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez kasiek66 dnia Sob 10:13, 04 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lena
dyżurna forum
Dołączył: 27 Lut 2009
Posty: 480
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 46 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 10:15, 04 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
to teraz wrzuć jeszcze raz te cudne przepisy:
1. na kluski
2. na kopytkowe kluski
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
efate
Dołączył: 27 Lut 2009
Posty: 172
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 16 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Rolnik z dolyny Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Sob 10:17, 04 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
no wez czestan dusic tego slmoka i wrzucaj nnno... czekam juzx ze stolnicom i nozem z nosem w monitorze ![Exclamation](http://picsrv.fora.pl/images/smiles/icon_exclaim.gif) ![Exclamation](http://picsrv.fora.pl/images/smiles/icon_exclaim.gif) ![Exclamation](http://picsrv.fora.pl/images/smiles/icon_exclaim.gif) ![Exclamation](http://picsrv.fora.pl/images/smiles/icon_exclaim.gif) ![Exclamation](http://picsrv.fora.pl/images/smiles/icon_exclaim.gif)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiek66
druga matka Buddego
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1031
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 91 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: W-wa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 10:19, 04 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Sokoły (tak na to mowia na lubelszczyznie)
Ciasto jak na typowe kopytka.
Gotowane , wystudzone ziemniaki, przetarte przez praske
Maka pszenna - tyle zeby zarobic ciasto i zeby nie było zbyt twarde od nadmiaru maki
2 jaja - chyba ze robicie ilosc- co kot napłakał to wtedy jedno
ja osobiscie dodaje czubata łyżke suchej kaszy manny - wtedy kopytka sa pulchniejsze
Zeby wyszła z tego wersja sokołów potrzebujemy nadzienia
ser biały rozdrobniony (moze byc połtłusty)
odrobina smietany
2 jaja
cukier do smaku
wszystko mieszamy na jednolita mase
Z ciasta kopytkowego robimy duze kule, ktore uprzednio nadziewamy masa serowa
Gotujemy i podajemy prosto z wody polane rozpuszczonym masłem
Ja uwielbiam jak juz sa zimne. Kroje w grube plastry i przysmazam na masle
A słodkie srajki oczywiscie jeszcze to słodza
smacznego
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiek66
druga matka Buddego
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1031
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 91 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: W-wa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 10:26, 04 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Aaaaaaaaaaaaa miały byc jeszcze białe kluski ślaski na zyczenie Lenki
Goptowane , wystudzone ziemniory, przepuszczone przez praske
Wysypujemy na blat- nie posiadam stolnicy !!!
Z takiej kupki ziemniakow wybieramy 1/4 i w to miejsce wsypujemy make ziemniaczana ( to doskonały sposob na zachowanie odpowiednich proporcji)
Do tego dodajemy odjete ziemniaki , jajko i zagniatamy ciasto.
Formujemy kulki, lekko spłaszczamy i w srodku robimy wgłebienie (ja osobiscie koncem drewnianej łyzki)
Gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z czym kto lubi. Moze byc do tego gulasz, albo karkowka w sosie itd
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lena
dyżurna forum
Dołączył: 27 Lut 2009
Posty: 480
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 46 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 10:29, 04 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
kasiek66 napisał: | Aaaaaaaaaaaaa miały byc jeszcze białe kluski ślaski na zyczenie Lenki
Goptowane , wystudzone ziemniory, przepuszczone przez praske
Wysypujemy na blat- nie posiadam stolnicy !!!
Z takiej kupki ziemniakow wybieramy 1/4 i w to miejsce wsypujemy make ziemniaczana ( to doskonały sposob na zachowanie odpowiednich proporcji)
Do tego dodajemy odjete ziemniaki , jajko i zagniatamy ciasto.
Formujemy kulki, lekko spłaszczamy i w srodku robimy wgłebienie (ja osobiscie koncem drewnianej łyzki)
Gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z czym kto lubi. Moze byc do tego gulasz, albo karkowka w sosie itd |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
letnisztorm
sztormik
Dołączył: 27 Lut 2009
Posty: 1182
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 175 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 12:02, 04 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
wg mojej mamy najlepsze przepisy są w Kuchni Polskiej Ćwierciakiewiczówny czy jakoś tak jej było, to kanon gotowania w Polsce bodajże od lat 30 ubiegłego wieku.
Sekret tych przepisów polega na tym że podane tam są dokładne proporcje ( waga więc wydaje się niezbędna ) i podobno wszelkie kluchy , ciasta zawsze się udają.
Egzemplarz mojej mamy ma już chyba wartość antykwaryczną ( brak paru stron i okładki bodajże ) i tak sobie myślę że przepiszę dla was kilka przepisów, zobaczymy co z tego będzie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiek66
druga matka Buddego
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1031
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 91 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: W-wa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 12:08, 04 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Fajowo
Ale jak znam siebie, to to co tam bedzie w proporcjach ja i tak bede na oko sypac
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jayin
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 991
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 214 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Szczecin Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 21:45, 06 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
też sypię na oko
kluchy, kopytka, pyzy... uwielbiam gotowac i zjadać
a może jakieś nadzienia do pierogów ciekawe i smaczne?...
ja jestem pierogo-tendencyjna z przyzywczajenia i lenistwa chyba, noi z braku czasu... czyli robię albo z owocami, albo z kapustą i grzybami... albo "ruskie"...
znacie jakieś inne dobre COŚ, co można powsadzać w te pierogi i się nie narobić za dużo?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiek66
druga matka Buddego
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1031
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 91 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: W-wa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 11:00, 07 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Pewnie ze znacie
Farsz z miesa i kaszy gryczanej
Zwykle gotuje cos wołowego - szponder, łata itp
Do tego troche ugotowanej kaszy gryczanej- maxymalnie taka objetosc co miesa po zmieleniu
Cebula w kostke i przyprawy
2 jaja
Cebule przysmazyc na rumiano, do tego mieso, kasza, jaja i przyprawy. Lekko podsmazyc, wystudzic i w pierogi
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiek66
druga matka Buddego
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1031
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 91 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: W-wa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 11:03, 07 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Pierogi z soczewica
30 do 50 dkg zielonej soczewicy
3 cebule
3 ząbki czosnku
1-2 jajka
tłuszcz
sól, pieprz, majeranek, tymianek
Soczewicę trzeba gotować przez ok. pół godziny do miękkości. Następnie odcedzić i niezbyt dokładnie zmiksować. Cebulę posiekać i zeszklic na oleju. Dodać do soczewicy wraz z przeciśniętym prze praskę czosnkiem, ziołami i przyprawami.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
efate
Dołączył: 27 Lut 2009
Posty: 172
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 16 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Rolnik z dolyny Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Wto 13:21, 07 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
a ja chcialbym wam zaproponowac cudnie smakującą potrawe na obiad wielkanocny lub tez śniadanie dyngusowe... kiedy glowa z deka dokucza po spotkaniu w gronie rodzinnym...
Biała kiełbasa / moze byc dzicza / najlepiej wlasnej roboty... nie polecam z lad tych wszystkich hipermarketow i innych dziwnych sklepow... biała musi miec swoj rewelacyjny zapacha odpowiednia ilość czosnku i majeranku...
tak coby nie przedłuzac:
1,1/2 kilo białej kiełbachy / niekoniecznie z dzika lub świnio dzika /
jedna średnia cebula
kilka ząbków czosnku
1/3 szklanki sosu sojowego
1/2 szklanka oliwy
cebule i czosnek posiekac drobniutko... połączyć z oliwą i sosem sojowym oraz zalac w kiełbaskie ladnie ulożona w naczyniu. przykryć i wstawic na noc do lodówki...
nagrzac piekarnik do 175 wstawic na blasze kiełbasze... i piec około 1,5 godziny...
jako dodatki polecam chleb wlasnego wypieku, chrzan lub tez musztarde na miodzie... życzem smacznego...
p.s.
boshhhh i po co pisalem juz mi slinka cieknie na sama mysl....
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez efate dnia Pią 21:45, 10 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Migotka
optymistka uporczywa
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1681
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 100 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: śnięte miasto Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 23:03, 07 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Nie tylko Tobie bandyto....
od samego czytania mi zadek rośnie...
więcej tu nie przyjdę...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiek66
druga matka Buddego
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1031
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 91 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: W-wa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 20:15, 25 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
W-Z(ka) dla Mal
ciasto:
1 masło
1 szkl cukru pudru
2 jaja
2 szkl maki
2 łyzki dzemu
2 łyzki cacao
1 szkl mleka
1 łyzeczka sody
Jajka utrzec z cukrem, dodac rozpuszczone masło i stopniowo reszte składnikow- dobrze wymieszac
Wylac na przygotowana blache, upiec i ostudzone przekroic na dwie czesci
masa:
2 serki homogenizowane
1 masło
1 szklanka cukru pudru
1 cukier wanilinowy
1/2 litra smietany
5 łyzek zelatyny
zapach cytrynowy
Masło utrzec z cukrem pudrem, dodac stopniowo serki ucierajac i cukier wanilinowy.
Smietane wymieszac z zelatynai odstawic na pół godziny- podgrzac na małym ogniu ciagle mieszajac. Gdy zelatyna bedzie rozpuszczona, wystudfzic. Dodac do utartej masy serowej. Na koniec dodac kilka kropel zapachu.
Gotowa masa przełozyc placki i do lodowki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiek66
druga matka Buddego
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1031
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 91 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: W-wa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 20:17, 25 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Wiem ze niektore gospodynie robia do wz-ki ciasto biszkoptowe z dodatkiem cacao. Jest wtedy bardzo puszyste. Jak kto woli.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa i zapomniałam o polewie czekoladowej, ale napewno macie jakis przepis sprawdzony
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
malena
trzcina myśląca stale pieniąca
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 919
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 25 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Www :) Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 20:17, 25 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
OCH!!! CUDOWNIE!!
Zaraz sobie wydrukuje wkuję na pamięć i do dzieła To ma być mój wkład w majówkę bo każdy z nas będzie robił swoją 'potrawę regionalną'
Kaś - bardzo ślicznie dziękuję
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
malena
trzcina myśląca stale pieniąca
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 919
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 25 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Www :) Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 20:20, 25 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Polewa - prawdopodobnie rozpuszczę gorzką z dodatkiem śmietanki - jak na fondue czekoladowe
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
roll
samobieżna disco-rollka
Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 591
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 44 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Sob 20:34, 25 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
roll pierogożerca
Sam nigdy nie podjałem sie ulepienia pierogów [w koncu od czego są kobiety ] , ale jedno wiem napewno , najlepsze pierogi swiata robią w "kmarze" na żabiance [cool] ... jak lubie kuchnie swojej mamuski , babci i jeszcze kilku nosób tak żabankowskie pierogi nie maja sobie równych!!! Odpowiednie propocje ziemniofli , twarogu odrobina cebulki w fafszu ....no i najwazniejsze skwarki ze słoniny z tłuszczem ......... mniam .
Jak ktos z was moi drodzy bedzie miał okazje zawitac do Gdańska to polecam jak punkt obowiązkowy , nawet przed neptunem
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
efate
Dołączył: 27 Lut 2009
Posty: 172
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 16 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Rolnik z dolyny Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Nie 1:54, 26 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Wlasnie skonczylem... juz mi ślinka leci na mysl o chrupaniu...
Wychylają się ze słojów pełnych czosnku i kopru. Najsmaczniejsze wyciągnięte własnoręcznie palcami. Zrobione w domu są znacznie tańsze od tych, które kuszą nas na straganach. Rzecz nie wymagająca "wiedzy tajemnej". Garnek z takimi ogórkami odstawiony we właściwym momencie do lodówki zakonserwuje ich magiczny smak.
Składniki:
- 1 kg ogórków do kiszenia (Czym się charakteryzują takie ogórki? Są niewielkie, twarde - mają ładną, zdecydowanie zieloną skórkę pozbawioną wszelkich skaz.),
- 1/3 główki czosnku (w zależności od naszych preferencji w tym względzie),
- wiązka kopru pięknie wyrośniętego, z owocami na czubkach,
- 2 litry dobrej, przegotowanej, schłodzonej wody,
- 2 łyżki soli (najlepiej kamiennej, bezjodowej),
- mały talerzyk,
- zgrabny kamyk.
Jak przyrządzić?
1) Ogórki porządnie myjemy. Odkrawamy płytko oba czubki.
2) Gotujemy wodę i po zagotowaniu rozpuszczamy w niej sól. Do jeszcze gorącej możemy dodać część czosnku i kopru.
3) Dobrze wymyty kamienny garnek mościmy koprem. Wkładamy po kolei ogórki i koper, gdzieniegdzie utykając ząbki czosnku. Wszystkie składniki staramy się "upychać" ciasno.
4) Całość zalewamy przygotowaną wcześniej, ledwie ciepłą wodą /lub gorącą są dwie szkoły/
5) Kładziemy na wszystko w miarę równo talerzyk i obciążamy go kamykiem, dopasowanym odpowiednio do naszego garnka. Ogórki muszą być dokładnie zakryte solanką.
6) Tak przygotowane ogórki stawiamy w spokojnym miejscu w kuchni. Co najmniej na 24-36 godz. Po tym czasie możemy dokonać próby smaku. Ogórek powinien zmienić swój kolor na ciepło zielony, ale niekompletnie. Najbliżej środka powinien być prawie surowy. Jeśli osiągnęliśmy ten stan, garnek stawiamy w chłodne miejsce, typu lodówka. I rozpoczynamy wyjadanie.
Jak podawać?
Może występować solo - jako przysmak sezonowy. Lub jako dodatek do wszelkich dań mięsnych.
smak ma wypływać właśnie z tych skladników. To rzecz chwilowa, specyficzna w swoim smaku. Sok z tych ogórków jest słynnym lekarstwem, po które ongiś Ojcowie wysyłali synów do sklepu naprzeciwko. Znakomicie gasi pragnienie w upalne dni.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiek66
druga matka Buddego
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1031
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 91 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: W-wa Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Nie 10:59, 26 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
hihi
Tylko dlaczego u upalne dni Ojcowie mieli kaca? Inne słonce drzewiej świeciło? ![](http://picsrv.fora.pl/images/smiles/002.gif)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
efate
Dołączył: 27 Lut 2009
Posty: 172
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 16 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Rolnik z dolyny Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Nie 11:09, 26 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
silniejsze i zwiększą moca... bo wiosna sie lepiej na polach piło
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Migotka
optymistka uporczywa
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1681
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 100 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: śnięte miasto Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 18:29, 28 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=HyoQyLouGxw
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HyoQyLouGxw&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HyoQyLouGxw&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Indian Summer
Indiiwidualistka Uśmiechnięta
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 409
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 73 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Świdnica Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 9:41, 27 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
dla koleżanek i kolegów gotujących blog kulinarny, w którym koleżanka Ola zapodaje baaardzo fajne przepisy, polecam
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Migotka
optymistka uporczywa
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 1681
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 100 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: śnięte miasto Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 10:07, 27 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
To blog naszej Olasz?? tej samej??
to czytam zachłannie...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Indian Summer
Indiiwidualistka Uśmiechnięta
Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 409
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 73 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Świdnica Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 10:11, 27 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
no, Olasz jest jedna i niepodrabialna czytaj czytaj... cuda tam są
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|